recently completed: statoil

The renovation of this 20 story, 435,000 square foot Houston headquarters was designed in conjunction with the team at IA Interior Architects to a minimum LEED Gold standard. G2LD was responsible for all floors of the open and private offices as well as the public lobby and large auditorium spaces. Though the renovation was budget-sensitive, backlit panels at the elevator cores create a new and modern feel for the space while an angled pink line of light, reflecting Statoil's logo and branding, can be seen throughout the lobby walls and reception desk. In addition, G2LD designed facade and building cap lighting, also incorporating their signature angled pink line.


statoil houston

The renovated lobby incorporated backlighting behind wooden wall panels, new vertical pendants, and a lit version of their signature angles pink line built into the main desk.



statoil houston

Seen here, the angled line of Statoil's logo becomes an illuminated feature cutting through the wall.

statoil houston

View of the main lobby.

statoil houston

Sleek fixtures compliment the style of the Conference Center.

statoil houston

The illuminated pink line from Statoil's logo reoccurs built into the Conference Center main desk.

statoil houston

Light fixtures integrate seamlessly with the light and airy feel of the public spaces.

statoil houston

Sleek linear fixtures balance out the strong daylight from the windows to ensure the space feels evenly.

statoil houston

Lighting provides a dynamic element of motion over a break area table.

statoil houston

Sleek recessed fixtures illuminate a Board Room and allow for clear lines of sight for projectors and presentations.

statoil houston

Linear wallwashing compliments the recessed linears in the Board Room and throughout the project.

statoil houston

A single seamless linear fixture makes a bold statement and the elevator lobbies.

statoil houston

Partially recessed downlights give a glow of light to the wood ceiling in the refreshment area. Linear slots highlight the texture of the vertical wood screen.

statoil houston

Linear slots graze a patterned wood screen while decorative pendants highlight a table in the refreshment area.

statoil houston

Another view of the refreshment area where partially recessed downlights give a glow of light to the wood ceiling in the refreshment area. Linear slots highlight the texture of the vertical wood screen.

statoil houston

Modern pendants delineate seating booths in a refreshment area.

statoil houston

Wall grazers highlights a textured wall while geometric pendants accent the seating area.

statoil houston

Sleek linear fixtures, geometric pendants, and recesses wall grazers come together to harmonize a circulation and gathering space.

share this

see more:back to blog