recently completed: delz warehouse residence

This residential project, completed with CONTENT architecture, encompasses the renovation of two aging metal warehouses located on an acre just north of the 610 loop. The larger warehouse, previously an auto mechanic’s shop, measures 6000 square feet and contains a residence, art studio, and garage.




The Delz Warehouse Residence, shown here in its previous life as an auto mechanic's shop.





The Delz Warehouse Residence: After. A beautiful home and art studio.

A light well puncturing the middle of the main residence and extensive fenestration throughout bathes the structure in natural light during the day, but at night the owners rely on well placed lighting to give their home a warm glow.




Adjustable LED track lights within wash the art and walls in light, letting the windows glow from the outside. Industrial wall sconces bring a human scale to the exterior walkway.



A wash of light on the interior surfaces lets the extensive windows act as glowing lanterns at night.



Track lights throughout the industrial residential and studio space allow for maximum flexibility as artwork of different sizes moves about.



Abundant track lights give maximum flexibility for lighting the art studio area.



Pendants and wall mounted art lights bring a focus and human scale to the residential areas without cluttering the ceiling.

Adjacent, a 1200 square foot building is reconfigured for a guest or visiting artist residence and studio with a shared outdoor patio for entertaining.




Seen to the right, a smaller guest studio and residence is tied to the main building via a breezeway and outdoor gathering area.



A smaller guest studio and residence is tied to the main building via a breezeway and outdoor gathering area.



Adjustable lights graze the stone wall at the central light well.



A wash of light inside and architecturally-appropriate industrial wall sconces give the front entry a warm and inviting glow.

share this

see more:back to blog